Zwangerschapsmassage

De voordelen van een zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke
voordelen hebben:

Het verhoogt je mentale gezondheid. Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormoon wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.

Je slaapt beter. Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper.

Het verlicht pijnklachten. Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.

Je houdt minder vocht vast. Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.

Het verbetert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen

Het versterkt je weerstand. Door een massage slaap je beter, maak je positieve hormonen aan en heb je een betere bloedsomloop. Dit alles zorgt voor een sterker immuunsysteem: je wordt minder snel ziek.

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

Er zijn een aantal situaties waarin je een massage beter kan uitstellen tot na je
zwangerschap. Bijvoorbeeld als je last hebt van:

Hoge bloeddruk
Trombose
Spataderen
Hartklachten
Koorts

Heb je een bepaalde aandoening en twijfel je of een massage kwaad kan? Overleg dan even met je verloskundige of gynaecoloog voor je je laat masseren.

Massage na de bevalling

Je lichaam heeft tijdens de bevalling een knap staaltje werk verricht. Het heeft tijd nodig om te herstellen Dit ontzwangeren duurt ongeveer negen maanden. Een massage kan het herstelproces een handje helpen. Het stimuleert de bloedsomloop, waardoor je lichaam sneller voorzien wordt van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Ook kan een massage helpen om je hormoonspiegel in balans te brengen.

Geef je borstvoeding? De kans bestaat dat je last krijgt van vermoeide schouders en een stijve nek. Een massage kan dan voor verlichting zorgen.

De rugmassage doen we in een ontspannen zijligging met een daarvoor bestemde kussen. We masseren ook je nek, armen en benen. En als je dat wil, ook je buik. Uiteraard staat de hele massage in het teken van zachte zorg.

Let op!

Tijdelijke klantenstop!
Houd mijn website, Facebookpagina of Instagram in de gaten , daar zal vermeld worden wanneer er weer ruimte is voor nieuwe klanten.